Com posar límits amb els regals?

3 Jan 2019

Seguim parlant de límits, com posar-ne per aquestes dates i més concretament sobre les joguines i l’allau de regals que poden arribar a rebre els nens en alguns casos amb el Caga Tio, el Pare Noel i els Reis Mags.

 

I quin és el nombre de regals més adequat i perquè?

 

Segons l’expert Francesc Nuñez, sociòleg de la Universitat Obberta de Catalunya amb tres o cuatre regals ja n’hi hauria prou.

 

“Tres o quatre regals que cobreixin diverses dimensions és una manera de posar fre i que quedi cobert l’anhel”

 

I de fet els límits són importants en tots els àmbits de la vida, els donen seguretat i també els fan practicar l'autocontrol, la responsabilitat i l'autonomia. Uns límits adequats es tradueixen en normes clares, concretes i coherents, els primers que hem d’entendre els límits som els adults, al final som l’exemple pels més petits.

 

Algunes vegades els límits generaran frustració ens els petits, però no hem de patir, els conflictes i les frustracions existeixen a la vida i cal aprendre a manegar-les.

 

Segons Núñez, "l’excés de joguines pot provocar infants sobreestimulats, egoistes i que poden frustrar-se en un futur si no en reben tants. Una altra de les conseqüències és que els nens no apreciïn els regals, que perdin la il·lusió i que es tornin capritxosos.”

 

L'Equip IDAIA recomana als pares i mares que trobin un moment per pensar en aquelles joguines més adequades pels seus fills, que ho posin en comú i un cop decidits fer equip i anar a l'una.

 

 

 

 

Please reload

Tel. 93 016 43 90

email: centreidaia@gmail.com

web: www.centreidaia.com

         

          

 

 

CONTACTE

Centre IDAIA

C/Josep Anselm Clavé, nº7

08902 L'Hospitalet de Llobregat

Barcelona

Metro L1 Santa Eulàlia

 

 

ADREÇA

COL.LABOREM AMB:

CENTRE ACREDITAT PER:

  • Instagram