top of page

Com posar límits amb els regals?

Seguim parlant de límits, com posar-ne per aquestes dates i més concretament sobre les joguines i l’allau de regals que poden arribar a rebre els nens en alguns casos amb el Caga Tio, el Pare Noel i els Reis Mags.


I quin és el nombre de regals més adequat i perquè?


Segons l’expert Francesc Nuñez, sociòleg de la Universitat Obberta de Catalunya amb tres o cuatre regals ja n’hi hauria prou.


“Tres o quatre regals que cobreixin diverses dimensions és una manera de posar fre i que quedi cobert l’anhel”


I de fet els límits són importants en tots els àmbits de la vida, els donen seguretat i també els fan practicar l'autocontrol, la responsabilitat i l'autonomia. Uns límits adequats es tradueixen en normes clares, concretes i coherents, els primers que hem d’entendre els límits som els adults, al final som l’exemple pels més petits.


Algunes vegades els límits generaran frustració ens els petits, però no hem de patir, els conflictes i les frustracions existeixen a la vida i cal aprendre a manegar-les.


Segons Núñez, "l’excés de joguines pot provocar infants sobreestimulats, egoistes i que poden frustrar-se en un futur si no en reben tants. Una altra de les conseqüències és que els nens no apreciïn els regals, que perdin la il·lusió i que es tornin capritxosos.”


L'Equip IDAIA recomana als pares i mares que trobin un moment per pensar en aquelles joguines més adequades pels seus fills, que ho posin en comú i un cop decidits fer equip i anar a l'una.
bottom of page